+386 2 787 10 10
info@teve.si

  Merilniki

  Merilniki 2
  Običajne merilne metode in instrumenti niso vedno primerni za preverjanje koničnih sedežev ali merjenje notranjega ali zunanjega premera ovojnice valjastega valjastega ležaja v natančnosti uporabe. Zato je SKF razvil izbor merilnikov, ki so posebej zasnovani za natančne meritve, potrebne za vgradnjo valjastih valjastih ležajev s koničnim izvrtino. Ti merilniki so uporabni tudi za natančne uporabe.
   
  Merilniki obroča v seriji GRA 30 in konični merilniki DMB se lahko uporabljajo za preverjanje najpogostejših koničnih sedežev. GRA obroček lahko uporabite le za preverjanje koničnega sedeža za določeno velikost ležaja. DMB konični merilniki pa se lahko uporabljajo za različne premere, pa tudi za zožitve, ki niso 1:12.
   
  Za natančno nastavitev radialnega notranjega razmika ali prednapetosti pri namestitvi valjastega valjastega ležaja s koničnim izvrtino je potrebno natančno izmeriti premer notranjega ali zunanjega ovoja sklopa valja. Merilniki notranjega očistka SKF v seriji GB 30 in GB 10 ter v serijah GB 49 omogočajo preprosto in natančno merjenje.
  0